Valkenswaard in de picture

In beeld

Jouw foto in het Van Bestpark?

Jouw foto in het Van Bestpark? 

Valkenswaard In De Picture laat Valkenswaard zien door de ogen en de lens van de fotograaf. En die fotograaf kun jij zijn. Voor de foto-expositie ligt de uitdaging eigenlijk bij iedereen die graag foto’s maakt. Vanaf 10 augustus start een fotowedstrijd rond het thema ‘typisch Valkenswaard’. Doe je mee?

 

De opdracht

De opdracht is eenvoudig: leg een plek, gebeurtenis of een situatie vast die echt past bij Valkenswaard. Natuurlijk mag het ook een prachtfoto uit je eigen archief zijn (zolang het maar over Valkenswaard gaat). De uitvoering is aan iedere enthousiaste fotograaf zelf. Laat Valkenswaard zien door jouw lens en laat bezoekers van de expositie kijken door jouw ogen. 

 

Vakjury selecteert 36 foto’s

Voor de expositie selecteert een vakjury de 36 beste foto’s. Deze krijgen een plek tijdens de expositie in het Van Bestpark waar ze op groot formaat (zo’n 3,5 bij 1,75 m) worden tentoongesteld. Zoals het een wedstrijd betaamt vallen er – naast de eer om onderdeel te worden van de expositie - leuke prijzen te winnen.

 

Mooie prijzen te winnen

De vakjury selecteert ook drie prijswinnaars uit de inzendingen. Want ja, er zijn mooie prijzen te winnen:

  • 1e prijs: VVV Cadeaubon t.w.v. € 300,00
  • 2e prijs: VVV Cadeaubon t.w.v. € 200,00
  • 3e prijs: VVV Cadeaubon t.w.v. € 100,00

Daarnaast is er nog de publieksprijs waarbij het publiek kan stemmen op de favoriete foto.

  • Publieksprijs: VVV Cadeaubon t.w.v. € 250,00

 

Inzendingen

Zorg dat je foto’s vóór 4 september zijn ingezonden. Klik op de button hieronder om je in te schrijven. Maar vergeet niet om eerst de spelregels en voorwaarden van de wedstrijd door te lezen! Die kun je hier bekijken.

Schrijf je nu in!

 

De vakjury

De vakjury bestaat uit drie zeer bekwame fotografen die hun sporen hebben verdiend:

 

Heike Odermatt

Heike Odermatt is een gelauwerd natuurfotograaf. Haar beelden zijn regelmatig onderscheiden bij prestigieuze fotowedstrijden zoals ‘Wildlife Photographer of the Year’ en ‘European Wildlife Photographer of the Year’. Ze behoort dus echt tot de tip van Europa. Kijk ook eens op www.odermatt.nl.

 

Arie Muller

Jarenlang was Arie Muller dé persfotograaf van Valkenswaard en verre omstreken. Vaak was Arie zelf al eerder ter plaatse van het nieuws zelf. Tegenwoordig deelt hij vooral zijn kennis en ervaring met toekomstige ‘Arie Mullers’ als docent audiovisuele technieken op Sint Lucas in Eindhoven.

 

Ton Smeets

Ton Smeets was (en is eigenlijk nog steeds) synoniem voor fotograaf. Zeker in Valkenswaard. Hij legde vele huwelijken vast. Maar maakte ook fantastische portretten in verre buitenlanden. En hoewel beroepsmatig misschien ‘in ruste’ nog lang niet klaar met het vak. Kijk maar eens op www.tonsmeets.nl